نرم افزار کتیا نرم افزاری قوی برای طراحی به کمک کامپیوتر ( CAD )، مهندسی ( تحلیل ) به کمک کامپیوتر ( CAE ) و ساخت به کمک کامپیوتر ( CAM ) از سیستمهای مطرح روز دنیا در صنایع هوافضا ( هواپیما سازی )، دریائی، عمران (ساختمانی)، خودرو سازی، طراحی سازه، ادوارات صنعتی، کارخانجات لوازم خانگی و ... که از این نرم افزار در پرسه های طراحی صنعتی خود استفاده می کنند. از نتایج استفاده این نرم افزار میتوان کاهش زمان طراحی، کاهش خطا در طراحی، بهینه کردن طرح کاهش زمان تولید، افزایش کیفیت محصول و افزایش سود دهی را نام برد.شرکتهای بزرگی از CATIA استفاده می نمایند که از آن جمله می توان به شرکتهای زیر اشاره کرد:
Boeing - AIRBUS - BMW - Volvo Trucks - Audi - Ford - Bosch - Toyota Motorsport - SNUGTOP - Nissan - WIA - Koito Manufacturing - SERRA SOLDARURA -Intergral Poweratin - Ichikoh - Baldwin Filters - ETAS GMbH - IVM Automotive - Siemens - Stadler Rail Group - Evernham Motor - Comau - Asmo - DBM Reflex - SsangYong Motor - KIA Motor - Bertrandt AG & ...
در ایران این نرم افزار ابتدا توسط شرکتهای خودروسازی ایران خودرو (IRAN Khodro) و سایپا (SAIPA) خریداری شد. پس از یاد گیری این نرم افزار توسط مهندسین این شرکتها این نرم افزار به محبوب ترین نرم افزار مهندسی کشور در میان مهندسین و دانشجویان مبدل شد به طوری که هم اکنون از این نرم افزار در صنایع مختلف در ایران استفاده می شود.کتیا ویرایش 5 ( CATIA V.5 ) یک یکپارچگی مناسب و قدرتمندی بین منابع انسانی و ابزارها و روشها و منابع های طراحی، مهندسی و ساخت در یک فرآیند کامل را ایجاد میکند. از توانمندیهای برجسته دیگر این نرم افزار: پرورش خلاقیت و نوآوری، به اشتراک گذاشتن دانش فنی در فرآیندها ارتباط مستقیم بین طرح سه بعدی مجازی و محصول واقعی و کاهش حلقه های طراحی و ساخت را نام برد.
تاریخچه نرمافزار کتیا :
نرمافزار کتیا در اواخر سال دهه 1970 و اوایل 1980، به منظور توسعه جت جنگنده میراژ ایجاد شد و سپس در هوافضا، خودرو سازی، کشتی سازی و سایر صنایع به کار گرفته شد. در ابتدا کاتی (CATI: Conception Assistée Tridimensionnelle Interactive) نامیده می شد و در سال 1981 به CATIA تغییر نام یافت. CATIA در بازار CAD/CAM/CAE، با نرمافزارهای Siemens NX، Pro/ENGINEER، Autodesk Inventor و SolidEdge در رقابت است.
1984: شرکت بوئینگ، نرمافزار کتیا را به عنوان ابزار اصلی طراحی سه بعدی برگزید و به بزرگترین مشتری آن تبدیل شد.
1988: CATIA V3 از کامپیوترهای پردازنده مرکزی به سیستم UNIX منتقل شد.
1990: شرکت کشتی سازی جنرال دینامیک، نرمافزار کتیا را به عنوان ابزار اصلی طراحی سه بعدی خود برای طراحی زیردریایی ویرجینیا در نیروی دریایی ایالات متحده برگزید.
1992: CADAM از IBM خریداری شد و یک سال بعد CATIA CADAM V4 منتشر شد.
1996: نرمافزار کتیا به چهار سیستم عامل UNIX شامل IBM AIX، Silicon Graphics IRIX، Sun Microsystems SunOS و Hewlett-Packard HP-UX منتقل شد.
1998: نسخه کاملاً بازنویسی شده CATIA V5 (معرفی کتیا نسخه 5 – CATIA V5) با پشتیبانی از سیستم عامل های UNIX، Windows NT و Windows XP تا سال 2001 منتشر شد.
2008: داسو سیستم، CATIA V6 را منتشر کرد. در این نسخه، سرور می تواند بر روی Microsoft Windows، Linux یا AIX اجرا شود و پشتیبانی مشتری برای هر سیستم عامل دیگری غیر از Microsoft Windows کاهش یافته است.
2010: داسو سیستم، CATIA V6R2011x را به عنوان آخرین نسخه از پلتفرم PLM2.0 عرضه کرد.
2011: داسو سیستم، CATIA V6 R2012 را عرضه کرد.
2012: داسو سیستم، CATIA V6 R2013x را عرضه کرد.
2014: داسو سیستم، پلتفرم 3DEXPERIENCE R2014x و یک نسخه ابری از نرمافزار CATIA را عرضه کرد.
تواناییهای نرمافزار CATiA:
طراحی و مدل سازی سطوح و قطعات پیچیده، شرکتهای هواپیماسازی همچون بوئینگ و شرکتهای خودروسازی همچون فورد و نیسان از نرمافزار کتیا استفاده می کنند.
طراحی پروسه ماشینکاری و تولید و استخراج G-code برای دستگاههای تراشکاری cnc جهت ساخت قطعه
طراحی و تحلیل مکانیزمها،سیستم ها و تجهیزات هیدرولیکی، پنوماتیکی، الکتریکی و…
طراحی قالب و مدلهای ورق کاری
شبیهسازی
مدیریت پروژهها
….
ویژگیهای نرمافزار کتیا:
رابط گرافیکی بسیار قدرتمند و کاربر پسند (user-Friendly) بودن آن
ایجاد نمودار درختی در کتیا که باعث تسهیل کار کاربر میگردد.
دارا بودن تاریخچه (History) جهت برگرداندن تغییرات اعمالی به مدل
امکان تخصیص ابعاد به قطعه بصورت پارامتریک
نرمافزار کتیا را می توان از طریق رابط های برنامه نویسی (API) سفارشی کرد. V4 با زبان های برنامه نویسی فرترن (FORTRAN) و C تحت رابط برنامه نویسی CAA سازگار است و V5 با زبان های برنامه نویسی Visual Basic و C++ تحت رابط برنامه نویسی CAA2 یا CAA V5 مطابقت دارد.
محیط های نرم افزار کتیا را می توان به به سه دسته اصلی تقسیم کرد:
1- CAD : طراحی و مدلسازی به کمک کامپیوتر. در اختیار قرار دادن ابزارهای بسیار قدرتمند مدلسازی احجام
(Solid ) و رویه ها ( Surface ) و . . .
2- CAM : ساخت به کمک کامپیوتر. تهیه برنامه های ماشینکاری برای انواع ماشینهای CNC در محیطی سه
بعدی و . . .
3- CAE : مهندسی با کمک کامپیوتر. ارائه ابزارهای شبیه سازی و رفتارهای فیزیکی محصول، خط تولید و
مونتاژ و تحلیل های مهندسی و ...
برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام پروژه با نرم افزار Catia به قسمت سفارش پروژه مراجعه فرمایید.
ثبت نظر